MASSAGOED

Port of Zeebrugge

Massagoed

In de achterhaven, langsheen het Boudewijnkanaal en in de haven van Brugge bevinden zich diverse terminals en bedrijven gespecialiseerd in massagoed. Van zand & mineralen tot kolen en schroot. De droge bulk terminals bieden een groot aanbod aan op- en overslagfaciliteiten.

Naast de typische massagoederen zijn bedrijven in de haven van Zeebrugge ook gespecialiseerd in de verwerking van massagoed voor de circulaire economie. Afvalhout wordt aangevoerd met schepen en in de haven verwerkt tot diverse materialen zoals spaanplaten, grondbedekking, absorptiematerialen of als energiedrager geschikt voor de productie van energie.

Port of Zeebrugge
Port of Zeebrugge

De haven van Zeebrugge is een groeiende agribulk-haven. In Zeebrugge vindt u een groot aanbod voor de op- en overslag van agrarische producten, zoals rijst, granen, sojabonen en oliehoudende zaden. De gespecialiseerde terminals bieden een groot aanbod aan value added services zoals ontpellen, reinigen en/of fumigeren van grondstoffen, toasting & extrusie van soyaproducten, lijnzaadproducten en granen, het vullen van bigbags etc.

De goede bereikbaarheid van de zeehaven en de nabijheid van vooraanstaande veevoederproducenten in en rond het havengebied creëren een groeiende cluster in deze sector.

Contact us

Form fields