VLOEIBAAR MASSAGOED

Port of Zeebrugge

Vloeibaar massagoed

Van de LNG terminal in de voorhaven tot de opslagfaciliteit van United Molasses in de achterhaven en de Oil Tank Terminal in de haven van Brugge; de haven van Zeebrugge kent een sterke traditie in vloeibaar massagoed.

 

 

Verschillende bedrijven en traders hebben hun vertrouwen in de haven uitgedrukt door middel van investeringen en uitbreidingen. Deze bedrijven kiezen Zeebrugge voor zijn locatie als maritiem kruispunt in Europa, zijn uitstekende nautische toegankelijkheid en zijn oplossingen op maat van de klant. De haven biedt nieuwe investeringsmogelijkheden voor faciliteiten voor vloeibaar massagoed.

Port of Zeebrugge
United Molasses Zeebrugge

 

Tankschepen komen en gaan vanuit alle hoeken van de wereld zoals Pakistan, India, Thailand, Mexico en Soedan maar ook dichter in de buurt. Zo wordt bijvoorbeeld betaïne, een bijproduct uit suikerbieten vanuit Groot-Brittannië, Frankrijk, Oostenrijk & Servië geconsolideerd in het tankpark van Tameco, een divisie van United Molasses, om vervolgens te verschepen naar Finland.

 

Een ander voorbeeld is Tropicana, onderdeel van de PepsiCo groep. Zij beschikken over een eigen productievestiging langsheen de kade in de achterhaven. Na aankomst van de tankschepen, gevuld met fruitsap vanuit Brazilië en de Verenigde staten wordt het fruitsap rechtstreeks in de productie eenheid gepompt, waar het fruitsap in flessen of kartonnen wordt afgevuld. Vervolgens wordt de productie geëxporteerd naar verschillende landen in Europa. De huidige productiecapaciteit bedraagt 290 miljoen liter per jaar.

Tropicana Zeebrugge

Contact us

Form fields