Cruisehaven

Cruise Port Zeebrugge

De zeehaven van Brugge

Zeebrugge verwelkomt elk jaar meer dan een half miljoen passagiers. Ruim 75% van die toeristen zijn Engelsen en Duitsers.
Naast de cruisetoeristen, die in de haven aanmeren voor een dagexcursie, ontvangt de haven ook de ferrypassagiers van de dagelijkse verbinding naar Hull in Yorkshire. 

Cruisen wordt als reisvorm steeds populairder en betaalbaarder.  Omdat de schepen steeds groter worden, daalt de ticketprijs terwijl het aanbod aan restaurants, bars, entertainment en vrijetijdsbesteding aan boord steeds groter wordt. Meestal wordt er enkel 's avonds en 's nachts gevaren zodat je als toerist elke morgen een nieuwe bestemming kan ontdekken.

AIDA cruises in Zeebrugge

De haven van Zeebrugge is de ideale toeristische toegangspoort om Vlaanderen te bezoeken  en verwelkomt elk jaar ongeveer 150 cruiseschepen en 300.000 passagiers.

De locatie op de route van Southampton naar Amsterdam vormt een uitgelezen  mogelijkheid om kennis te maken met het uitgebreide  toeristische aanbod van België:  historische steden als Brugge, Gent, Brussel en Antwerpen,  gezellige badplaatsen als Blankenberge, Oostende en Knokke, het rijke oorlogsverleden in Ieper of pittoreske dorpjes als Damme en Lissewege.

AIDAprima in Zeebrugge
P&O Cruises in Zeebrugge

Zeebrugge is momenteel vooral een ‘transithaven’ die op een meerdaagse zeecruise wordt aangelopen om cruisetoeristen een dagexcursie aan te bieden. In de toekomst willen we echter steeds meer als vertrek- en aankomsthaven fungeren zodat we ook het verblijfstoerisme in Brugge of de kustregio en de lokale economie kunnen stimuleren. 

Door de schaalvergroting neemt  het cruisetoerisme jaar na jaar toe en spreekt het een  steeds jonger en internationaler publiek aan.  Vooral op de grote schepen (tussen 3.000 en 5.000 passagiers) wordt ‘cruisen’ steeds betaalbaarder al blijven de kleinere, luxeschepen een kapitaalkrachtig, ouder publiek lokken. 

Gangway in Zeebrugge

Onder de noemer ‘Belgian Coast Cruise Project’ voeren de havens van Zeebrugge en Oostende samen promotie om Vlaanderen als toeristische bestemming voor cruiseschepen bekend te maken bij de rederijen. 

 

MSC Cruises in Port of Zeebrugge - Foto Dirk Neyts

Ferry-cruises

De rederij P&O Ferries biedt vanuit Zeebrugge mini-cruises aan naar Hull in Yorkshire met gemengde vracht- & passagiersschepen.

Elke dag wordt om 18.00 uur een afvaart geboden richting Noord-Engeland. Aan boord vind je restaurants, bars, winkels, entertainment en slaaphutten. ’s Anderendaags om 08.00 uur komen de reizigers (en eventueel hun wagens) op hun bestemming aan.

Meer info: http://www.poferries.com/bn/zeebrugge-hull

P&O Ferries Port of Zeebrugge
P&O Ferries Port of Zeebrugge
Video
Cruise Port Zeebrugge
Zeebrugge, the gateway to Bruges