Green Lanes Tool: FAQ

Wat is Green Lanes?

Green Lanes is een applicatie die data uit RX/SeaPort haalt en u helpt om na Brexit, doorgang te verkrijgen naar de haven van Zeebrugge.

 

Is het verplicht te registreren op het Green Lanes systeem?

Neen, het is geen verplichting, maar de registratie voor de Green Lanes kan u helpen om door een triage van het verkeer te geraken. Bij file zal het systeem namelijk door de ordediensten gebruikt worden om de bestemmingen van vrachten en personen te controleren en u al dan niet toegang tot de haven verlenen.

 

Wat moet ik doen om te registreren?

Bent u een BEDRIJF en ontvangt u trucks in Zeebrugge: registreer u via info@rxseaport.eu en geef uw keuze aan:

1/ Als behandelaar geef ik toestemming om alle lading voor mijn locatie een Green Lane te geven.
2/ Als UK-behandelaar kan ik enkel de lading die in RX/SeaPort een 'Green Light check' heeft en dus in orde is met alle nodige formaliteiten voor de oversteek naar de UK aanvaarden en een Green Lane geven.
3/ Ik kies voor de real-time optie: Elke lading krijgt van mij een Green Lane indien ik dat zelf aangeef in het systeem op het moment dat ik weet dat de lading onderweg is naar Zeebrugge.
4/ Ik kies ervoor om geen lading te ontvangen (bijvoorbeeld wanneer uw bedrijf gesloten is of (tijdelijk) geen lading meer kan ontvangen).  

 

Ik ben een transporteur/chauffeur met bestemming Zeebrugge. Hoe kan ik weten of mijn lading een Green Lane heeft?

U kan de status van uw lading zelf bekijken via https://greenlanes.rxseaport.eu . Geef de gevraagde gegevens van de lading manueel in en ontvang uw status.

Het is niet nodig om u als transporteur/chauffeur te registreren. Tripregistratie (i.e. het registreren van de truck/nummerplaat zodat de link met de lading gemaakt wordt) is vandaag nog niet mogelijk.

Pas op: dit systeem is enkel van toepassing voor transporteurs/chauffeurs richting Zeebrugge die lading willen afzetten of afhalen bij één van de geregistreerde behandelaars. Trucks met andere bestemmingen/doeleinden kunnen niet met dit systeem werken.

 

Wanneer wordt het systeem van Green Lanes toegepast?

Wanneer de verkeersdrukte in en rond de haven stijgt, zullen de ordediensten controles uitvoeren om het verkeer te triëren. Bij deze controles zal gebruik gemaakt worden van het Green Lanes systeem, om voorrang te verlenen aan het verkeer dat via het systeem kan aantonen dat de lading in de haven van Zeebrugge verwacht wordt. De ordediensten bekijken de status via: https://greenlanes.rxseaport.eu  ofwel via manuele invoer van alle parameters (unit nummer, bestemming, boeking nummer (optioneel) en nummerplaat) ofwel via het scherm van de gsm van de chauffeur.

 

Nog vragen?

Over Green Lanes of het RX/SeaPort digitaal platform? rxseaport.eu

Over het circulatieplan in Zeebrugge en de verschillende fases in de verkeersplanning?

Over Brexit en de voorbereidingen van de haven van Zeebrugge en partners in het algemeen?