ABC-gebouw in Zeebrugge bereikt hoogste punt

  • ABC gebouw
  • ABC gebouw
  • ABC gebouw
  • ABC gebouw

De constructie van het ABC-gebouw (Artes Brugge Cruise) heeft een nieuwe fase bereikt. De ruwbouw- en betonwerken zijn afgerond. Ter ere van het bereiken van het hoogste punt van de constructie wordt vandaag de meiboom geplaatst in aanwezigheid van Artes, MBZ en Stad Brugge.

Het project van het cruisegebouw is een gezamenlijke investering van Artes en MBZ (Maatschappij van de Brugse Zeehaven).

Artes duidt Pinksteren 2018 aan op de kalender als streefdatum om 60 personeelsleden naar de site te verhuizen. Naast de cruisefaciliteiten die in het gebouw worden ingericht voor de Zeehaven van Brugge, wordt het gebouw namelijk ook de hoofdzetel van Artes Depret.

Het gelijkvloers dient als ruimte voor de check-in/check-out van cruisepassagiers, alsook een wachtruimte met shop. Op de eerste verdieping komt een eventzaal met een capaciteit van 499 personen. De tweede, derde, vierde en vijfde verdieping wordt in gebruik genomen door Artes. Op de bovenste verdieping komt er een bezoekerscentrum en een belevingsruimte die de haven interactief voorstelt en ook het rooftoprestaurant ‘NJORD’, met panoramisch zicht op de haven. Het restaurant wordt uitgebaat door de familie Dendooven, de eigenaars van Ter Doest in Lissewege.

Zeebrugge is razendsnel uitgegroeid tot de grootste cruisehaven van Vlaanderen. Zeebrugge noteerde in 2016 voor het zoveelste jaar op rij een record. Er kwamen in totaal 142 cruiseschepen langs. Dit jaar worden er 152 cruiseschepen verwacht in Zeebrugge. De maritieme toegankelijkheid en de nabijheid van de stad Brugge en de andere Vlaamse cultuur- en kuststeden zet de Vlaamse kusthaven op het verlanglijstje van veel cruiserederijen.

 

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte