BOLUDA TOWAGE EUROPE KRIJGT CONCESSIE HAVEN VAN ZEEBRUGGE TOEGEWEZEN

  • Port of Zeeburgge Boluda
  • Port of Zeeburgge Boluda

Na een aanbestedingsprocedure heeft de Raad van Bestuur van M.B.Z. beslist om de concessie voor sleepdiensten in de haven van Zeebrugge vanaf 1 januari 2021 voor 5 jaar toe te wijzen aan Boluda Towage Europe.

De concessie is een hernieuwing van het bestaande partnership en is verlengbaar voor een éénmalige periode van 3 jaar. De focus van de samenwerking tussen M.B.Z. en Boluda Towage Europe ligt op een efficiënte, vlotte en veilige scheepvaart tegen een competitieve kostprijs waarbij eveneens sterk wordt ingezet op duurzaamheid. 

Zo zullen twee nieuwe slepers worden ingezet die voldoen aan de nieuwste IMO Tier III emissie-eisen (uitstootnormen). Naast de sleepboot Union Koala, die Boluda Towage Europe in 2019 reeds liet ombouwen naar de Tier III-eisen, wordt dit jaar ook de Union Panda omgebouwd om aan deze norm te voldoen. De uitstoot van de overige sleepboten zal tijdens de eerste twee jaar van het contract drastisch aangepakt worden. Emissies van stikstofoxiden worden zo met 80% gereduceerd. Walstroom zal de standaard worden voor boten in rust, zo kunnen de sleepboten hun motoren uitschakelen tijdens hun verblijf aan de kade.

De vloot zal in totaal bestaan uit acht krachtige sleepboten, allemaal gecertificeerd volgens de hoogste brandblusvereisten. Ze zullen ook bemand worden met lokale bemanningsleden.

Boluda Towage Europe’s CEO, Geert Vandecappelle: “Wij zijn trots dat M.B.Z. de concessie voor de sleepactiviteiten in de haven van Zeebrugge voor de komende vijf jaren wederom aan ons heeft toegekend. Deze toekenning hebben we mede te danken aan onze lokale bemanningen en de ondersteuning van hun families. Zij hebben zich generaties lang - vanaf de beginjaren van URS tot aan het huidige Boluda Towage - voor ons bedrijf in Zeebrugge ingezet en hun loyaliteit, passie voor het vak en professionele attitude binnen hun families doorgegeven. Voor hen is de toekenning van deze concessie een echte opsteker, zodat zij hun werkzaamheden ook de komende jaren in Zeebrugge kunnen blijven verrichten. Vanuit onze jarenlange samenwerking en verankering in Zeebrugge hebben we veel lokale kennis van de haven kunnen opbouwen. Ook de komende jaren zullen we de samenwerking met M.B.Z. verder intensiveren, waarbij we onze gezamenlijke ambities nastreven voor het verduurzamen van de logistieke keten in de haven van Zeebrugge.”

Rik Goetinck, CEO a.i. Haven van Zeebrugge: “De hernieuwing van het partnership met Boluda Towage Europe betekent niet enkel de verderzetting van een correcte, loyale en professionele dienstverlening, maar ook dat we als haven kunnen verder werken aan het verduurzamen van de scheepvaart in Zeebrugge. De initiatieven van Boluda Towage Europe passen perfect in onze clean port strategie, en hun generatielange kennis van de haven verzekert een vlotte en veilige scheepvaart.”

 

 

 

Boluda Towage Europe

Boluda Towage Europe biedt sleepdiensten op maat in belangrijke havens in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. We maken deel uit van de Boluda Towage Group, een familiebedrijf en één van de wereldleiders op het gebied van maritieme diensten. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig en exploiteert een vloot van meer dan 300 sleepboten in 90 havens in 15 landen van Europa, West-Afrika, Amerika en de Indische Oceaan. Meer informatie: www.boluda.eu of www.boluda.com/es 

 

De haven van Zeebrugge

De haven van Zeebrugge is een maritieme draaischijf die verantwoordelijk is voor het jaarlijks verhandelen van 46 miljoen ton goederen. De kusthaven is een van ‘s werelds belangrijkste roll-on/roll-off havens, en staat bekend als een volledig uitgeruste diepzeecontainerhaven. Het aanbod van zowel intra-Europese als intercontinentale diensten maakt van Zeebrugge een belangrijke toegangspoort tot de Europese markten. Zeebrugge focust zich ook op de overslag van conventionele ladingen, vloeibaar aardgas, cruises en niet in het minst op de behandeling van nieuwe wagens en ‘high & heavy’-ladingen. Met jaarlijks 2,9 miljoen eenheden behoort de kusthaven tot de top van autohavens in de wereld.  

 

 

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte