COSCO Ports ambitie is sterk signaal voor Zeebrugge

  • APM Terminals Zeebrugge

APM Terminals en COSCO SHIPPING Ports Limited (“COSCO SHIPPING Ports”) hebben een overeenkomst gesloten waarbij COSCO SHIPPING Ports 100% van de aandelen van APM Terminals Zeebrugge overneemt.  

COSCO had nood aan een centrale Europese hub. De groep zocht een haven met voldoende capaciteit, een goede maritieme toegankelijkheid, een hoge productiviteit en een gunstige ligging ten opzichte van de markten om in te investeren. Zeebrugge heeft al deze troeven.

COSCO is partner in de Ocean Alliance, samen met CMA CGM, Evergreen en OOCL. Die laatste werd recent overgenomen door COSCO.

“De ambitie van de topgroep COSCO Shippingg Ports om te willen investeren in onze haven is een sterk signaal voor Zeebrugge. De COSCO Group neemt de controle van APM Terminals Zeebrugge over,  via een transfer van aandelen van de ene internationale groep naar de andere.

De sterke link die COSCO Shipping Ports heeft met de rederij COSCO Shipping Lines is een opportuniteit om bijkomende containertrafiek naar Zeebrugge te brengen. COSCO Shipping Ports heeft hierover al gunstige gesprekken gehad met de COSCO rederij. ” Joachim Coens, Gedelegeerd bestuurder MBZ nv