COSCO SHIPPING PORTS ondertekent concessieovereenkomst met Port of Zeebrugge en CMA CGM tekent voor 10% in de CSP Zeebrugge Terminal

  • CSP Zeebrugge
  • CSP Zeebrugge
  • CMA CGM CSP
  • CMA CGM CSP
  • Kris Peeters
  • Kris Peeters
  • Joachim Coens
  • Joachim Coens

In het Tangla Hotel in Brussel ondertekende COSCO SHIPPING PORTS met het havenbestuur van Zeebrugge de concessieovereenkomst voor de containerterminal in het Albert II-dok in de voorhaven van Zeebrugge, de CSP Zeebrugge Terminal. Nadien werd ook een Memorandum of Understanding getekend tussen de Chinese groep en de Franse rederij CMA CGM, voor een investering van 10% in de terminal.

Het event werd bijgewoond door Vice-Premier en Vlaams Minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters, Voorzitter Raad van Bestuur MBZ nv/Havenbestuur Zeebrugge en Burgemeester Stad Brugge Renaat Landuyt, Gedelegeerd bestuurder MBZ nv/Havenbestuur Zeebrugge Joachim Coens, Chinees ambassadeur Qu Xing,  Voorzitter China Cosco Shipping Corporation Limited Xu Lirong, Vice-voorzitter en gedelegeerd bestuurder van COSCO Shipping Ports Zhang Wei en gedelegeerd bestuurder van COSCO Shipping Line Wang Haimin. 

De ondertekeningsceremonie voor de concessieovereenkomst tussen de zeehaven van Brugge en China Shipping Ports Zeebrugge Terminal werd ondertekend door Renaat Landuyt en Zhang Wei. De MoU tussen CSP en CMA CGM werd ondertekend door Zhang Wei en Farid Salem, Executive Director CMA CGM.

Tijdens het evenement sprak gedelegeerd bestuurder Joachim Coens: “Onze kusthaven beschikt over alle troeven voor het ontvangen en vlot behandelen van mega containerschepen. CSP Zeebrugge is uitgerust om een efficiënte service te bieden aan de rederijen. De terminal en het team is klaar om zich in dit nieuwe hoofdstuk verder te ontwikkelen. Meer nog, het is hun en onze key strategy om via deze containerterminal andere markten en nieuwe spelers aan te trekken, en zo een sterk intermodaal logistiek netwerk uit te bouwen.”

Zhang Wei: “CSP Zeebrugge is de eerste gateway port van Cosco Shipping Ports in Noordwest-Europa. Met de ideale locatie van de CSP Terminal en de maritieme toegang, willen wij een strategisch maritiem kruispunt en een ultramodern logistiek platform zijn om Europa en het Verenigd Koninkrijk te bedienen. Met enerzijds het havenbestuur en anderzijds CMA CGM als onze partner kunnen we meer kwalitatieve service bieden en de business opportunities grijpen in en rond de haven van Zeebrugge.”