Depre Storage & Handling opent nieuwe loodsen

  • Depre Zeebrugge
  • Depre Zeebrugge

Op woensdag 5 september opende Depre Storage & Handling, gespecialiseerd in de op- en overslag van breukrijst en agro-grondstoffen, officieel de nieuwe opslagloodsen en de nieuwe kaaimuur.  Door een investering van 6 miljoen € is de opslagcapaciteit voor grondstoffen van 33.000 ton uitgebreid naar 65.000 ton.

Door de recente uitbreiding beschikt DSH voortaan over 13 polyvalente loodsen. Zowel voor de eigen bedrijven van Group Depre als voor externe klanten worden er goederen zowel voor veevoeding als voor de menselijke voeding opgeslagen.  De uitstekende ligging van Brugge, met ontsluiting via de A11, de E403 en de E40, en de mogelijkheid om goederen aan- en af te voeren met coasters, lichters, containers en vrachtwagens, maken van DSH de ideale hub voor tussenopslag van grondstoffen voor de Belgische en Franse mengvoederindustrie.

Het havenbestuur van Zeebrugge zorgde voor een verlenging van de aanlegkade aan het Groot Handelsdok.  Zo kunnen nu ook coasters met een diepgang van 6,7 meter aanleggen aan de nieuwe loodsen.

 

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte