Eerste aanloop van NEU3 met Ever Golden

  • Ever Golden CSP Zeebrugge
  • Ever Golden CSP Zeebrugge

Op 22 mei meerde voor het eerst de ms Ever Golden aan bij CSP Zeebrugge Terminal van COSCO Shipping Ports. Het schip wordt ingezet voor de NEU3-dienst van de Ocean Alliance (CMA CGM/Cosco Shipping Lines/Evergreen/OOCL) die het Verre Oosten met Noord-Europa verbindt. De ms Ever Golden is een recordschip van Evergreen met een capaciteit van 20.150 TEU.

Het gaat om een Verre Oosten-dienst die zowel Antwerpen als Zeebrugge aanloopt met heel scherpe transittijden voor importlading vanuit het Verre Oosten naar Antwerpen en voor exportlading naar het Verre Oosten in Zeebrugge. Vanuit de kusthaven vaart de dienst naar Piraeus, Tanjung Pelepas, Singapore, Hongkong en Ningbo.

De NEU3 is een wekelijkse dienst tussen de Far East en Noord-Europa, waarvoor Cosco Shipping en Evergreen alle schepen leveren. De ms Ever Golden heeft een capaciteit van 20.150 TEU. De vloot van deze dienst bestaat voorlopig nog uit schepen met een capaciteit 13.386 tot 14.568 TEU, maar die worden stapsgewijs vervangen door megamaxschepen.

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte