Ekol start nieuwe spoorverbinding tussen Zeebrugge en Sète

  • ekol zeebrugge
  • ekol zeebrugge

De Turkse logistieke dienstverlener Ekol verbindt voortaan de haven van Zeebrugge per spoor met Sète in Zuid-Frankrijk. De verbinding vervangt de dienst tussen Zeebrugge en Triëste, die vorig jaar in september werd gelanceerd. Deze nieuwe connectie biedt meer capaciteit.

De rechtstreekse bloktreinverbinding tussen Zeebrugge en Sète wordt afgelegd in 22 uur. Er zijn twee vertrekken per week met een capaciteit van 44 laadeenheden, zowel containers als trailers. De trein vertrekt op woensdag en zondag om 18.30 uur in Sète en komt in Zeebrugge aan op donderdag en maandag om 16.00 uur. Vanuit Zeebrugge vertrekt de trein op dinsdag en vrijdag om 11.30 uur en komt aan in Sète op woensdag en zaterdag om 7.50 uur.

Ekol werkt voor de nieuwe spoorverbinding samen met VIIA, een onderdeel van het Franse Fret SNCF.

Via de spoorverbinding met Zeebrugge heeft Ekol de mogelijkheid om Frankrijk, de Benelux, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk te verbinden met Zuid-Europa. Voor deze laatste markt heeft Ekol al een strategisch partnerschap met P&O Ferries in Zeebrugge waardoor er aansluiting is op de roro-diensten naar onder meer Tilbury, Hull en Teesport.

In Sète beschikt Ekol over twee eigen roroschepen. Die maken tweemaal per week de verbinding met Turkije, met haltes in Spanje en Griekenland. De transittijd naar het Turkse Izmir bedraagt 56 uur.

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte