Finnlines gaat Zeebrugge ook northbound aanlopen vanuit Bilbao

  • Finnlines

Vanaf volgend jaar gaat Finnlines een wekelijkse northbound aanloop in Zeebrugge inlassen in zijn dienst tussen Bilbao en Finland. Zo kan de Finse dochter van Grimaldi een wekelijkse roundtrip tussen de Belgische kusthaven en Spanje aanbieden.

Finnlines steekt vanaf de tweede week van januari van wal met die nieuwe verbinding. Finnlines voegt Zeebrugge als tussenstop toe aan de dienst die vanuit Bilbao op weg naar Finland wekelijks al Antwerpen bedient.

Finnlines verbindt vandaag Zeebrugge al southbound met de Noord-Spaanse haven. De aanloop in de kusthaven houdt verband met de aanvoer van ladingen forest products naar de papierterminal van StoraEnso aan het Wielingendok in de voorhaven, die door PSA wordt uitgebaat.

De Finse operator ziet opportuniteiten om in Zeebrugge lading mee te nemen naar Helsinki, Paldiski (Estland) en Sint-Petersburg en om, zonder transfer tussen terminals, aansluiting te vinden op roro-diensten richting Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Op de relatie tussen Finland en het Iberisch schiereiland zet Finnlines roroschepen in zoals de ‘Finnsunn’ en ‘Finnbreeze’. Die kunnen alle soorten rollende lading meenemen en hebben een capaciteit van ongeveer 3.300 lijnmeter.