Havenbestuur Zeebrugge stelt Brexit voorbereidingen voor op Associated British Ports event in Birmingham

  • Joachim Coens
  • Joachim Coens

Op woensdag 25 september trok een delegatie van het havenbestuur van Zeebrugge naar Birmingham, waar de haven als partner participeerde in een event gehost door Associated British Ports. Het event ‘Get Set for Brexit’ werd georganiseerd om Britse ondernemingen te informeren over de aanpak van de Britse overheid omtrent Brexit, inclusief douaneformaliteiten.

Meer dan honderd mensen schreven zich in voor het event dat plaatsvond in de Banquiting Suite van het stadhuis in Birmingham.

De Britse overheid gaf er een presentatie over hoe Britse ondernemingen zich kunnen voorbereiden op een No Deal Brexit.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder Port of Zeebrugge, gaf er een presentatie over de brexitproof strategie van de haven van Zeebrugge en nam er deel aan een panelgesprek.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder Port of Zeebrugge: “Met 17 miljoen ton lading op jaarbasis, voornamelijk roro and containers, is het Verenigd Koninkrijk Zeebrugge’s belangrijkste handelspartner. De haven heeft de voorbije maanden hard gewerkt om de bedrijven die met het VK handel drijven te informeren over welke stappen zij moeten ondernemen om Brexitproof te zijn. Het was hoog tijd dat we onze boodschap ook aan de andere kant van het Kanaal konden gaan brengen. Het is mogelijk om de ladingstromen tussen het Verenigd Koninkrijk en Zeebrugge te vrijwaren na Brexit, maar dan moeten we nu wel maatregelen nemen.”

ABP woordvoerder: “We zijn blij dat we met de haven van Zeebrugge en andere partners kunnen samenwerken om onze klanten én de klanten van onze klanten voor te bereiden op een eventuele No Deal Brexit. Sinds 2016 werkt ABP nauw samen met havens in Europa om ervoor te zorgen dat de handel vlot kan verlopen in alle mogelijke Brexit scenario’s. We investeerden ook 50 miljoen pond om de container capaciteit in Immingham en Hull op de Humber te verhogen. Het Get Set for Brexit event maakt deel uit van ABP’s missie: keep Britain trading.”

Lees meer over Port of Zeebrugge’s BREXITPROOF stappen.