International Car Operators huldigt nieuwe kantoren in

  • ICO Zeebrugge
  • ICO Zeebrugge
  • ICO ZEEBRUGGE
  • ICO ZEEBRUGGE

Op 12 september werden de nieuwe kantoren van ICO officieel ingehuldigd. ICO breidt ook haar concessie in de achterhaven uit. De feestelijkheden hadden plaats in aanwezigheid van Bart Tommelein, Vice-Minister President van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Begroting, Financiën en Energie, Renaat Landuyt, Burgemeester van de Stad Brugge en Voorzitter van Port of Zeebrugge, Joachim Coens, Gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge, Marc Adriansens, Managing Director ICO, Svein Steimler, Chairman ICO, President and CEO NYK Group Europe and Corporate Officer NYK Group, en de top van NYK, Takaya Soga, Managing Corporate Officer NYK Line en Hiroki Harada, Managing Corporate Officer NYK Line.

Het nieuwe kantoorgebouw bestaat uit 5 verdiepingen van 900 m2 en huisvest 150 bedienden. ICO gaat ook prat op het Brugse paviljoen van Toyo Ito dat net naast het kantoor werd geplaatst en waarmee het bedrijf de symbolische band tussen Brugge en Japan wil onderstrepen. ICO is namelijk eigendom van het Japanse NYK.

International Car Operators tekende eerder dit jaar met Port of Zeebrugge een akkoord om de concessie aan de Bastenaken terminal uit te breiden met 54 hectare.  In totaal beschikt ICO nu over 300 ha terrein, waardoor 16 autoschepen gelijktijdig kunnen behandeld worden. Door de uitbreiding wordt de Hanze terminal met de Bastenaken terminal verbonden waardoor de autotrafieken  nu slechts door één gate moeten. Deze gate ligt vlakbij de A11-snelweg.

Tegen 2019 zal ICO ook 11 windmolens inplanten op de terreinen waardoor ICO een volledige “Green” terminal wordt. De terminal hanteert ook al zonnepanelen en LED-verlichting. De nieuwe groene energie zal aangewend worden voor de laadstations voor het toenemend aantal elektrische wagens.

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte