Mega roro-schepen in recordtijd behandeld dankzij investering PSA Zeebrugge

  • Port of Zeebrugge

PSA Zeebrugge speelt in op de recente opschaling van roll-on/roll-off schepen. De terminal aan het Wielingendok -in de voorhaven van Zeebrugge- is een intermodale hub voor de grootste papierproducenten ter wereld en ontvangt de grootste roroschepen. Om een snelle en betrouwbare service te kunnen blijven garanderen, heeft de terminal geïnvesteerd in een nieuwe linkspan. 

De ontwikkeling van de scheepvaart, en met name de toename van de scheepscapaciteit, stelt hogere eisen aan zowel havens als terminals. Aanpassingen aan water- en aan landzijde zijn essentieel om mee te zijn met de ontwikkelingen in de scheepvaart. Om de nieuwe mega roroschepen te kunnen behandelen, moeten terminals hun kades verlengen. De toenemende diepgang van deze schepen zorgt ook dat de waterdiepte aan de terminals aangepast moet worden.  

Voor een veilige en snelle laadoperatie investeerde PSA Zeebrugge in een nieuwe linkspan, gebouwd door het bedrijf Ravestein. De nieuwe 4-baans linkspan zorgt ervoor dat de terminal in staat is om de grotere vrachtvolumes in recordtijd te kunnen behandelen. Een belangrijke  investering die resulteert in een toekomstbestendige terminal. Tegen het einde van 2021 zullen de liners van DFDS/CLdN, Wallenius SOL en Grimaldi/Finnlines gebruik maken van deze nieuwe linkspan.  

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte