Middlegate Europe breidt activiteiten verder uit

  • Middlegate Europe Zeebrugge
  • Middlegate Europe Zeebrugge

De logistieke groep Middlegate Europe blijft verder investeren. Het bedrijf investeert in uitbreiding van de opslagcapaciteit in zijn vestigingen in Zeebrugge en Hull. CEO Kim Notman: “Tegelijk breiden we onze actieradius uit met nieuwe bestemmingen in heel Europa. Onze strategie om te investeren in kwaliteit en diensten met toegevoegde waarde wordt gewaardeerd door de klant. Recent konden we daardoor nieuwe, langdurige contracten in de wacht slepen voor klanten uit Groot-Brittannië en Egypte.”

Middlegate Europe is een Europese leider in transport en logistiek. Het bedrijf is meer dan 25 jaar actief en heeft vestigingen in Zeebrugge, op de luchthaven van Luik en in Hull (UK). Als full-service provider staat Middlegate Europe in voor zowel transport en distributie als groupage, opslag en logistieke dienstverlening. Het bedrijf telt 124 medewerkers en haalt een omzet van 31 miljoen euro.

Nieuwe opslagcapaciteit

Door het aantrekken van nieuwe klanten uit het Verenigd Koninkrijk, was een uitbreiding van de Middlegate-vestiging in Zeebrugge noodzakelijk. “We bespelen de Britse markt om goederen op te slaan in Zeebrugge en van hieruit distributie te organiseren. Dat blijkt een succes. We investeren daarom in een uitbreiding van onze loodsen met in totaal 4.000 vierkante meter, die tegen het voorjaar van 2015 beschikbaar zal zijn”, zegt Kim Notman. “We kunnen dan ook een verwarmd magazijn aanbieden, om producten te kunnen stockeren aan een temperatuur die steeds tussen 15 en 20 graden blijft. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe diensten voor de voedingsindustrie.”

Ook in de vestiging in Hull komt er 6000 m2 bijkomende opslagcapaciteit. Notman: “We sloten een langdurig contract af met een Italiaanse klant die zijn producten vanuit Dubai, Egypte en Italië rechtstreeks naar ons magazijn in Kingston-upon-Hull stuurt. Vanuit deze locatie verzorgen we nu ook een landelijke distributie in het hele Verenigd Koninkrijk. Dit laat ons toe om steden nog dezelfde dag of maximaal binnen de 24 uur te beleveren.”

Ruimer geografisch bereik

Middlegate Europe voegt dus logistiek en nationale distributie toe aan zijn diensten in Groot-Brittanië. “En we gaan nog verder groeien op logistiek vlak en inzake diensten met toegevoegde waarde”, weet Kim Notman. “Tot voor kort waren wij als logistieke groep gespecialiseerd in distributie binnen de 24 en 48 uur vanuit Zeebrugge naar het Verenigd Koninkrijk en de Benelux.  We hebben onze geografische regio verder uitgebreid en bieden nu ook Frankrijk, Ierland, Scandinavië en  Spanje aan vanuit Zeebrugge. De centrale ligging van deze haven, gecombineerd met de vele afvaarten van hieruit, zijn een absolute troef voor de logistieke activiteiten van onze klanten.”

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte