Mv Flandria Seaways maiden trip Zeebrugge- Göteborg

  • Port of Zeebrugge
  • Port of Zeebrugge

Op zondag 4 oktober verwelkomde Port of Zeebrugge mv Flandria Seaways van DFDS op haar maiden trip in de dienst tussen Zeebrugge en Göteborg. Met een lengte van 237,4 meter en een capaciteit van 6.700 lijnmeter, kan het schip 450 trailers vervoeren.

Het schip meerde aan aan het Wielingendok op de PSA-terminal. Dit dok werd voor de aankomst van het schip aangepast en de aanlegsteiger werd 40 meter verlengd.

mv Flandria Seaways is het vijfde schip van een serie van zes die gebouwd wordt door Jingling Shipyards in China in opdracht van de Deense rederij DFDS. De eerste twee schepen werden geleverd in 2019. Deze zijn nu operationeel tussen Turkije en de EU. Het derde en vierde schip, mv Hollandia Seaways en mv Humbria Seaways, zijn momenteel operationeel in de Noordzee.

Efficiëntie staat centraal bij de bouw van deze schepen. De drie onafhankelijke laadkleppen verkorten de laadtijd in de haven. Ook zorgt de laadcapaciteit van het schip ervoor dat de uitstoot per getransporteerde trailer daalt.

De schepen zijn voorzien van scrubbers, die de stikstof-oxide uitstoot van het schip verminderen. Ze kunnen ook verbonden worden met walstroom aan de kaaien. Met de bouw van deze mega-roro schepen volgt DFDS de trend van grotere schepen in het roro-transport segment.

Op zondag waren mv Flandria Seaways en mv Hubria Seaways samen aangemeerd in de haven van Zeebrugge. Dit zorgde voor mooie beelden van de twee zuster schepen.

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte