NDQ vestigt zich in Maritieme Logistieke Zone Zeebrugge

  • NDQ Port of Zeebrugge
  • NDQ Port of Zeebrugge
  • NDQ Port of Zeebrugge
  • NDQ Port of Zeebrugge

Het Brugse transportbedrijf en logistieke dienstverlener NDQ is gestart met de bouw van kantoren en een logistiek magazijn op de Maritieme Logistieke Zone in Zeebrugge.  NDQ, opgericht in 2004 door Nicolas Dehaemers en Elke Quaghebeur, is een "International trailer operator" met een eigen vloot van 300 schuifzeil opleggers. De focus ligt op internationaal transport tussen het continent (vnl. Benelux, DE, FR, CH, AT) en Engeland.

Een no-nonsense mentaliteit en een hands-on aanpak heeft de jongste jaren geleid tot een forse groei in omzet, aantal medewerkers en in het wagenpark, dit alles samenlopend met belangrijke investeringen in IT. De huidige locatie in het Tillegembos in Brugge is te klein geworden.

"Zeebrugge was voor ons een logische keuze, aangezien wij dagelijks heel wat opleggers via de haven verschepen. De verschillende rederijen hebben er scheepvaartverbindingen naar meerdere havens in het Verenigd Koninkrijk, van Zuid-Engeland tot Schotland." - Nicolas Dehaemers, NDQ

NDQ zocht een locatie waar er later kan worden uitgebreid, een terrein met spooraansluiting en een goede hinterlandverbinding via de A11.

In een eerste fase  bouwt NDQ 850m² kantoorruimte en een logistiek magazijn van 3.000m². Het bedrijf nam reeds opties op de aanpalende terreinen, om in de toekomst zeker te kunnen uitbreiden. Behalve transport biedt NDQ ook cross-docking en stockage-diensten voor goederen vanaf het Europese continent met overzeese herkomst of bestemming. NDQ werkt aan het ontwikkelen van nieuwe markten en vormt allianties met collega's die vanuit de haven Scandinavië of de Baltische staten bedienen. De vestiging op de Maritieme Logistieke Zone zal in het najaar van 2017 operationeel zijn.  

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte