Nieuwe app ‘Flux’ maakt vrachtverkeer binnen haven en op internationale wegen vlotter en veiliger

  • Flux Trucking

Het smart mobility-bedrijf Be-Mobile en het havenbestuur van Zeebrugge (MBZ) lanceerden op 11 april 2019 de gratis Flux-app dat het vrachtverkeer binnen én buiten de haven vlotter en veiliger moet maken. Via de app ontvangen vrachtwagenbestuurders o.a. waarschuwingen en updates over de situatie in de haven, maar ook over het verkeer op alle nationale en internationale wegen in Europa. De app draagt zo bij aan een optimale supply chain, efficiënter vrachtverkeer en veiligere wegen.

 

Haven, terminals en vrachtwagenbestuurders samen naar vlotter transport

Flux vormt de brug tussen de vrachtwagenbestuurder enerzijds en de haven en haar terminals anderzijds. Elke terminal is in kaart gebracht waardoor vrachtwagenbestuurders gemakkelijk de weg vinden naar hun bestemming. Via het vlootbeheersysteem van Be-Mobile kan MBZ op haar beurt bestuurders waarschuwen of omleiden bij gevaarlijke situaties.

“Het havenbedrijf heeft zoveel specifieke, waardevolle data zoals speciale aanrijroutes per terminal en begeleiding naar wachtparkings om doorstroming te verbeteren. Flux is de juiste manier om dit eenvoudig en direct tot bij de vrachtwagenbestuurder te brengen” zegt Jan Cools, CEO van Be-Mobile.

Flux zal de geschatte aankomsttijd (ETA), rekening houdend met het verkeer, doorgeven aan geconnecteerde terminals zodat ze actie kunnen ondernemen wanneer de vrachtwagen te vroeg of te laat zou aankomen. Eventueel kunnen de vrachtwagens dan naar een parking geleid worden, waar de terminal hen kan oproepen om te vertrekken voor hun nieuw slot. Zo draagt de app bij tot een optimale supply chain.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder MBZ nv: “Het havenbestuur heeft het afgelopen jaar sterk ingezet op digitalisering. De lancering van de Flux Trucking app is daar een heel mooi resultaat van. Het is voor ons prioritair dat de lading op een vlotte manier van, naar en in onze haven kan bewegen , zonder een overlast te zijn voor de omgeving. Via de Flux app bereikt vrachtverkeer de haven op een goede manier.”

De weg als veilige haven

De app moet ook de veiligheid van de bestuurders waarborgen. Daarom is Flux uitgerust met functionaliteiten zoals realtime-verkeersinformatie (vertragingen, ongevallen, stilstaande voertuigen, snelheidscontroles, file op X meter, enz.), maar ook waarschuwingen voor prioriteitsvoertuigen, maximumsnelheid, snelheidsadvies en optimalere routevoorstellen. De spraakbesturing leest alle waarschuwingen luidop voor zodat bestuurders hun blik niet van de weg hoeven af te wenden, zowel binnen als buiten de haven.

 

Meer informatie:

Port of Zeebrugge

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder MBZ +32 476 409 193

jc@mbz.be

Be-Mobile

Laurien Godfroid, Corporate Communication Officer +32 472 53 03 16

Laurien.godfroid@be-mobile.com

 

www.fluxtrucking.com
 

 

Afbeelding verwijderd.

 

Het havenbestuur van Zeebrugge heeft in samenwerking met smart mobility service provider Be-Mobile de applicatie ‘Flux’ ontwikkeld om vrachtwagenverkeer vlotter te laten verlopen binnen én buiten de haven.

Niet alleen worden de gegevens van de haven doorgestuurd naar elke Flux-gebruiker voor een transparante rijervaring, ook onderweg vormt Flux een nuttige tool. Ontdek snel de voordelen!

 

Afbeelding verwijderd.

 

 

6 REDENEN OM FLUX TRUCKING NU AL TE DOWNLOADEN

 

Navigatie naar uw terminal
Het kan flink wat tijd kosten om de juiste richting te vinden naar uw terminal, maar Flux lost het voor u op. Elke terminal in de haven werd in kaart gebracht, waardoor u rechtstreeks naar de juiste terminal kan navigeren!

Vrachtwagenparameters
Beperkingen met betrekking tot hoogte, gewicht, enz. drijven vrachtwagenbestuurders soms in het nauw. De navigatie in Flux werd specifiek ontwikkeld voor vrachtwagens om bestuurders langs de juiste wegen te loodsen.

Communicatie met de dispatcher
Het havenbedrijf maakt gebruik van het fleet-programma van Be-Mobile dat alle Flux-gebruikers connecteert zodra ze de haven binnenrijden. Hiermee ontvangt u sms’en, waarschuwingen en zelfs routeringsadvies in de app, aangepast aan de situatie in de haven.
 
Realtime-verkeersinformatie

Anticipeer op gevaarlijke situaties zoals wegenwerken, ongevallen, files, snelheidscontroles, defecte voertuigen en nog veel meer!

Verhoogde veiligheid en meer comfort voor de bestuurder
U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de huidige verkeersomstandigheden, Flux vertelt u wat u moet doen. En dat mag u letterlijk nemen: elke waarschuwing wordt luidop voorgelezen zodat u uw blik niet van de weg hoeft af te wenden.
 
Gratis en voor niets
De app is volledig gratis en bovendien beschikbaar in acht talen. Waar wacht u nog op?

Flux is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Russisch, Bulgaars, Pools en Hongaars.

 

Apple Store

 

Google Play 

 

www.fluxtrucking.com 

 

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte