Nieuwe route op Ventspils (Letland) : Zeebrugge versterkt zich op de Baltic

  • Swedish Orient Line
  • Swedish Orient Line
  • Swedish Orient Line
  • Swedish Orient Line
  • Swedish Orient Line
  • Swedish Orient Line

Swedish Orient Line maakt vandaag bekend dat een nieuwe scheepsroute tussen de havens Ventspils in Letland, Zeebrugge in België en Tilbury in het Verenigd Koninkrijk start.

Deze nieuwe route betekent een uitbreiding van de activiteiten van SOL vanuit de hub in Zeebrugge. Bovendien maakt SOL’s dienst naar Ventspils gebruik van de bestaande verbindingen van rederij P&O Ferries in Zeebrugge, om klanten de mogelijkheid te bieden goederen van Ventspils via Zeebrugge rechtstreeks te verschepen richting Hull en Teesport en omgekeerd.

De nieuwe route start vanaf 21 januari 2017. Het eerste schip voor deze dienst verlaat de haven van Ventspils op zaterdag 21 januari en komt aan in Zeebrugge op dinsdag 24 januari. Dan vaart het schip door naar Tilbury en arriveert er op woensdag 25 januari, waarna het schip terugkeert naar Zeebrugge op donderdag 26 januari en dan opnieuw naar Ventspils gaat voor een nieuwe loop. De wekelijkse RoRo-dienst zal trailers, containers en andere rollende ladingen verschepen, alsook stukladingen op roltrailers.

Wij zijn blij met de bijkomende dienst op Letland en op Tilbury. Voor de haven betekent dit een belangrijke versterking voor onze trafiek op de Baltische landen én op het Verenigd Koninkrijk. - Joachim Coens, Gedelegeerd bestuurder MBZ nv.