Nieuwe wekelijkse CMA CGM dienst in Zeebrugge

  • CMA CGM Fort Saint Louis Zeebrugge
  • CMA CGM Fort Saint Louis Zeebrugge

Vanaf januari 2016 maakt een Caraïbische CMA CGM dienst een wekelijkse call in Zeebrugge. De "North Europe French West Indies (NEFWI) service" importeert fruit van de Caraïben. Het reefer schip CMA CGM Fort Saint Louis zal de eerste aanloop doen op 19 januari. In totaal worden er 4 CMA CGM schepen ingezet, elk met een capaciteit van 2.260 TEU en met 550 reefer plugs. 

De haven van Zeebrugge zal de laatste Europese haven zijn in deze dienst. Voor de reefer lading met bestemming Antwerpen, verzorgt PortConnect nv een barge dienst die de APMT terminal in Zeebrugge verbindt met de Belgian New Fruit Wharf in Antwerpen. Export voor Centraal-Amerika (Martinique, Guadeloupe, Guyana, Suriname, Windwards, Leewards) zal ook behandeld worden in Zeebrugge. 

Consolidatie van CMA CGM diensten op APMT Zeebrugge terminal

CMA CGM maakte ook bekend dat het de FAL1 en FAL8 diensten op de APMT Zeebrugge consolideert. De lijnen die daar laden en lossen zijn CMA CGM, China Shipping, UASC, COSCO, EVERGREEN en HYUNDAI. Logistieke aanlopen met deep sea schepen (FEMEX) en reefer schepen gebeuren op regelmatige basis. 

Een short sea dienst op Spanje (Mac Andrews) staat op de planning en zal mogelijks op het einde van het eerste kwartaal van 2016 opstarten. 

Joachim Coens, CEO van Port of Zeebrugge verwelkomt de consolidatie en de nieuwe diensten van CMA CGM, wat hun ambitie voor de deepsea en shortsea container business in Zeebrugge bevestigt.

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte