Prax groep neemt Total Zeebrugge Depot over

  • Total Zeebrugge Depot
  • Total Zeebrugge Depot

Harvest Energy Marine heeft het Total Depot in de voorhaven van Zeebrugge overgenomen. De site zal in de markt gezet worden als Prax Terminals Belgium. De tanks hebben een gezamenlijke opslagcapaciteit van 20.000 m3 fuel voor de scheepvaart.

“Vanop deze strategische locatie in de voorhaven – vóór de sluizen – kunnen we snel klanten op het water tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-West-Europa bevoorraden”, zegt algemeen directeur Geert Boden van Harvest Energy Marine. “Hoewel we als bunkerbedrijf ook actief zijn in Antwerpen en Rotterdam, verkozen we toch Zeebrugge voor onze eerste eigen terminal in België. Deze haven is een interessante markt met haar autocarriers, containerlijnen, roro-operatoren en cruiserederijen. Daarnaast is het een ideale uitvalsbasis met korte aanlooptijden naar havens in Frankrijk, Nederland en Engeland. Zeebrugge is bijvoorbeeld voor veel Engelse havens onze meest nabije locatie. We bedienen ook de groeiende offshore business op dit gedeelte van de Noordzee.”

Sanjeev Kumar, CEO van de Prax Group, noemt de acquisitie van de terminal in Zeebrugge een belangrijke stap in de groei naar wereldwijd marktleiderschap van Harvest Energy Marine.

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte