Rondleidingen in ABC-toren lokken veel bezoekers

  • bezoeken Zeebrugge
  • bezoeken Zeebrugge

Zondag 26 augustus was de laatste dag waarop je als Bruggeling de mogelijkheid had de ABC-toren in Zeebrugge begeleid te bezoeken. Na de feestelijke opening op 15 juni, werd het nieuwe cruisegebouw elke zondag van juli en augustus opengesteld voor de inwoners van de stad Brugge.

 

In totaal bezochten maar liefst 1.295 Bruggelingen deze zomer de ABC toren (juli 583 / augustus 712), en dit steeds in 2 sessies van anderhalf uur per dag.

 

De ABC-toren is een polyvalent gebouw met diverse functies. Vanaf 1 september 2018 zullen hier ook de havenbezoeken georganiseerd worden. Het programma voor een bezoek aan de haven begint met de ontvangst van de bezoekers in de inkomhal van de ABC-Toren door de gids. Vervolgens worden ze begeleid naar de 7de verdieping waar het bezoekerscentrum zich bevindt. Hier wordt dan door de gids een uiteenzetting gegeven over Zeebrugge en de haven. Na deze uiteenzetting wordt een kortfilm getoond in de projectiezaal en het havenbezoek wordt afgesloten met een rondrit door de haven van ongeveer een uur. 

 

Voor de aanvraag van een havenbezoek en meer info, mail naar public.relations@mbz.be

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte