Seabridge krijgt als eerste in België het SCA certificaat

  • Seabridge
  • Seabridge

Seabridge heeft recent van de Specialty Coffee Association (SCA) een certificaat ontvangen dat onderschrijft dat hun cupping lab voldoet aan alle vereisten van een “Premier Training Campus”. Hun kwaliteitslaboratorium is dus geschikt als opleidingscentrum voor koffiekeurders.

Met dit certificaat én de eer het eerste SCA cupping lab in België te zijn, biedt Seabridge naast de Arabica Q-grading cursus in samenwerking met het Coffee Quality Institute (CQI) nu dus ook opleidingen aan samen met de Specialty Coffee Association (SCA).

Een Q-grader is gespecialiseerd in “cupping” en “grading”, het proeven en beoordelen van koffiebonen. Cupping is het beoordelen van de groene koffieboon en vervolgens het evalueren en proeven van de koffie. Grading is het sorteren van de koffiebonen aan de hand van kleur en grootte.

Seabridge en Efico beschikken samen over een kwaliteitsteam aangestuurd door
Q-Grader en Koffie-Expert Ivan Lamilla Muñoz en dankzij de SCA mogen ze zich nu rekenen bij de beste opleidingscentra ter wereld.

Efico, het koffiehandelshuis waarvan Seabridge de logistieke tak is, onderscheidt zich door een totaalconcept aan te bieden doorheen de koffieketen, van plantage tot koffietas. Hiermee wordt bedoeld dat ruwe koffiebonen niet zomaar worden geleverd, maar dat er ook nagedacht wordt over de hele weg die koffie aflegt van productie tot consumptie.

Meer weten? Ga naar www.seabridge.eu/education of volg Seabridge op Facebook https://www.facebook.com/SEABRIDGELOGISTICS en LinkedIn https://www.linkedin.com/company/seabridge-logistics.
Ontdek meer over Efico op www.efico.com.