Tweede aanlegsteiger LNG-terminal Zeebrugge in gebruik

  • Milhala Qatar Zeebrugge
  • Milhala Qatar Zeebrugge

Op negen december 2016 werd met succes de eerste LNG-cargo geleverd aan de tweede steiger van de LNG-terminal in Zeebrugge. Het lossen van de Milhala Qatar van RasCas Company Limited (RasGas) maakte deel uit van de operationele testen om de nieuwe installatie in gebruik te nemen.

De tweede steiger op de LNG-terminal in Zeebrugge is ontworpen voor de ontvangst van de kleinste LNG-schepen met een capaciteit van 2.000 m³ tot grote LNG-schepen met een capaciteit van 217.000 m³. Met de nieuwe installatie zal de terminal ook flexibel kunnen inspelen op de vraag naar gelijktijdige of dicht op elkaar volgende aanmeerbeurten: met twee steigers kunnen twee LNG-schepen tegelijkertijd worden gelost of geladen.

Nadat de testen op de tweede steiger voor het laden van kleine LNG-schepen, kon met de ontvangst van Milhala Qatar van RasGas de performantie van het lossen van grote LNG-schepen worden getest.

De tweede steiger op de LNG-terminal in Zeebrugge vormt een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de rol van Fluxys Belgium en de haven van Zeebrugge bij de invoer van LNG in Noordwest-Europa.