Verbrugge Terminals ontvangt eerste lading papierpulp

  • Verbrugge Terminals Zeebrugge

Op 2 december 2015 loste de ‘Saga Discovery’ de eerste lading papierpulp bij Verbrugge Terminals in de Zeebrugse voorhaven. Het gaat om papierpulp afkomstig uit Brazilië van de groep Fibria Celulose. Het bedrijf exporteert vanuit de havens van Aracruz en Santos.

Fibria Celulose, een wereldautoriteit op het vlak van woudproducten, heeft onlangs een contract getekend met Verbrugge Terminals in Zeebrugge. Zeebrugge gaat fungeren als distributieschijf voor de bediening van de Europese markten, maar ook als transhipmenthaven voor de bediening van de overzeese markten.

Verbrugge Terminals heeft aan het Albert II-dok in Zeebrugge een concessie met intussen twee gigantische loodsen. De Zeeuwse groep sloot eerder al een contract met het West-Vlaamse bedrijf Koddaert, voor de opslag van staalproducten.

Voor de haven van Zeebrugge zijn de papier- en pulptrafieken een speerpunt. De trafiek is goed voor 3 miljoen ton op jaarbasis. Sinds 2000 ontwikkelt de papiersector zich aan het Wielingendok op de terminal van PSA, waar in hoofdzaak de ladingen van StoraEnso worden behandeld. Sinds 2015 is ook Verbrugge Terminals actief in dit verband.

Het contract tussen Fibria Celulose en Verbrugge Terminals versterkt de Zeebrugse hubfunctie.

 

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte