Verhoogde frequentie voor diensten in papiersector en autosector Zeebrugge

  • WWL Thermopylae

De haven van Zeebrugge bevestigt de hubfunctie in twee sectoren: de papier en papierpulpsector en de automotive sector.

De overslag van papier- en papierpulp bracht een sterke hub naar Zeebrugge. In totaal is de haven van Zeebrugge door 14 diensten verbonden (waarvan 21 wekelijkse afvaarten, 1 afvaart om de 5 dagen en 1 afvaart om de tien dagen) met de Scandinavische landen Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden.

De Zweedse rederij Swedish Orient Line heeft per week 4 afvaarten vanuit Zeebrugge naar Göteborg. De schepen worden geladen met lading van papierfabrikant StoraEnso en de overige ruimte wordt door Swedish Orient Line gebruikt. Deze 4 afvaarten zijn vaak volgeboekt, waardoor er nu een extra wekelijkse vertrek uit Zeebrugge aan het schema wordt toegevoegd. Het schip Elizabeth Russ wordt hiervoor ingezet.

Ook de automotive trafiek vanuit Zeebrugge heeft nood aan extra capaciteit. Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) verdubbelt vanaf januari 2016 de frequentie van de dienst op de Californische haven Port Hueneme. Vanaf dan zal de lijndienst niet tweewekelijks, maar wekelijks vertrekken. Behalve de bestemmingshaven in Californië, vaart het schip ook naar de havens van Baltimore en Manzanillo in Panama. 

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte