Verkeer Elizabetlaan (N34) onderbroken van maandag 7 oktober 2019 t.e.m. 11 oktober 2019

  • Brug Elizabetlaan
  • Brug Elizabetlaan

Het verkeer op de Elizabetlaan (N34) richting Heist en Zeebrugge zal vanaf maandag 7 oktober onderbroken worden. Er wordt een omleiding voorzien via de Minervarotonde, de Gustave van Nieuwenhuysestraat en de Heistlaan. In de loop van vrijdag 11 oktober zal de Elizabethlaan in beide richtingen opnieuw worden vrijgegeven.

Vanaf maandagochtend 7 oktober om 7 u ’s ochtends worden de brugliggers van de nieuwe brug over de Elizabetlaan geplaatst. De oude brug is sinds de uitbreiding van de haven in 1985 steeds een rechtstreekse verbinding geweest tussen het Brittanniadok en de C.RO-terminal aan het Minervaplein. De nieuwe brug zorgt voor een verdubbeling van de transportcapaciteit tussen het Brittaniadok en de C.RO terminal. Op deze manier komt MBZ tegemoet aan de expansiestrategie van de terminaluitbater. Na aanbesteding ging de opdracht naar Willemen Infra.

Het verkeer op de Elizabetlaan richting Heist zal tot vrijdag 11 oktober volledig onderbroken worden. In de richting Heist- Zeebrugge is het verkeer overdag (6u-19u) mogelijk, maar ’s nachts niet. Op donderdag en vrijdag wordt het verkeer richting Zeebrugge wel de hele dag afgesloten.

Fietsers kunnen in beide richtingen op het fietspad van Heist naar Zeebrugge rijden, behalve ’s nachts. Ook zij volgen dan de omleiding via de Gustave de Nieuwenhuysestraat.
Het tramverkeer verloopt normaal.