Wallenius Wilhelmsen investeert in Zeebrugge

  • Wallenius Wilhelmsen in Zeebrugge
  • Wallenius Wilhelmsen in Zeebrugge

Wallenius Wilhelmsen Solutions kondigde in februari een uitbreiding van hun oppervlakte van 49 ha aan. Deze uitbreiding langs de Bastenakenkade zal bijna een verdubbeling van de oppervlakte betekenen. WW trekt hier maar liefst 40 miljoen dollar of 34,3 miljoen euro voor uit.

In 1999 werd de groep Wellenius Wilhelmsen actief in Zeebrugge, sindsdien breidde het uit naar de behandeling van nieuwe voertuigen, technische diensten voor zware machines en terminal diensten. De Noorse groep veranderde in maart haar commerciële structuur, het werd namelijk opgedeeld in twee entiteiten: Wallenius Wilhelmsen Solutions en Wallenius Wilhelmsen Ocean. Alle operaties aan land worden beheerd door Wallenius Wilhelmsen Solutions en alle scheepsvaartactiviteiten worden behartigd door Wallenius Wilhelmsen Ocean. 

De laatste investering van WW Solutions omvat tien ‘snelle’ laadstations voor elektrische wagens. Elk station kan twintig wagens in een uur tijd voldoende energie geven om 125km te kunnen afleggen. Het is belangrijk dat de wagens extra energie kunnen opnemen zodat ze niet tijdens het transport zonder energie komen te vallen. Wanneer een wagen zonder energie valt in een schip of op een terminal is deze zeer moeilijk te bereiken en kan dit grote kosten betekenen. Daarom is ook geïnvesteerd in opleggers om de elektrische wagens veilig en ongeschonden van en naar de laadpunten te brengen.

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte