Zeebrugge verwelkomt CMA CGM Antoine de Saint Exupéry

  • antoine zeebrugge
  • antoine zeebrugge

Grootste containerschip ooit in de kusthaven

Op 24 maart ontving CSP Terminal Zeebrugge het gloednieuwe containerschip van CMA CGM, de megamax m/s CMA CGM Antoine de Saint Exupéry. Met een capaciteit van 20.776 TEU betreft het een nieuw recordschip in de haven van Zeebrugge. De containergigant is vernoemd naar de Franse beroepspiloot en schrijver van het beroemde boek “De Kleine Prins”.

Het gaat om het grootste containerschip ooit in de haven van Zeebrugge. De CMA CGM Antoine de Saint Exupéry heeft een lengte van 400 meter en een breedte van 59 meter. Het containerschip heeft aan boord 1.600 reeferplugs. Er kunnen 23 containers breed geladen en 11 containers hoog. Het is het eerste schip dat opgeleverd is uit een totale serie van 3 nieuwe schepen. Het schip werd gebouwd door Hanjin Heavy Industries and Construction in de Filipijnen.

De CMA CGM Antoine de Saint Exupéry wordt ingezet voor de NEU4 Service van de Ocean Alliance (of de FAL1 van CMA CGM) tussen Noord-Europa en Azië. In het Verre Oosten worden Port Kelang, Xiamen, Xingang, Busan, Ningbo, Shanghai, Yantian en Singapore aangelopen.

Het containerschip verliet Zeebrugge met een diepgang van 15,8 meter.

Het laatste record werd in de kusthaven gevestigd door de Munich Maersk die een capaciteit had van 20.568 TEU met een lengte van 399 meter.

Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte