Zeebrugge viert 15-jarige samenwerking met Japanse zusterhaven Port of Hakata

  • Port of Hakata in Zeebrugge
  • Port of Hakata in Zeebrugge
  • Port of Hakata in Zeebrugge
  • Port of Hakata in Zeebrugge

Het havenbestuur van Zeebrugge ontving de belangrijke Japanse delegatie onder leiding van het havenbestuur van Hakata. Met deze voorname Japanse haven werd 15 jaar geleden een samenwerkingsovereenkomst getekend.  

Tijdens het bezoek aan Zeebrugge zal de vertegenwoordiger van het Zeebrugse havenbestuur in Japan, Chisato Watanabe, de Japanners rondleiden in de haven. Later op de dag volgt onder andere ook nog een bezoek aan de Bridgestone terminal.

Vanavond wordt de 15-jarige samenwerking tussen de havens gevierd in Brugge.

Gezien wereldhandel samengaat met maritiem transport en beide havens toegangspoorten zijn, de een in Europa, de andere in Japan, zien beide havens het als een strategische taak om ervaringen, expertise met elkaar uit te wisselen. Dit doen we nu al vijftien jaar. Daarenboven geeft het akkoord de handel tussen beide havens een duw in de rug. Joachim Coens, CEO Port of Zeebrugge.

Tijdens de viering zijn verschillende havenklanten van Zeebrugge aanwezig. Ruim twintig jaar is Zeebrugge nauw verbonden met Japan. De Japanse belangen in Zeebrugge zijn talrijk. Er zijn Japanse rederijen, Japanse belangen in stouwerijen en Japanse vestigingen: Toyota, NYK, Toyofuji, Mitsui, K Line, KESS, UECC, Bridgestone, Sumitomo, Meiko, Daikin, AGC Glass, Mitsubishi, Mazda, Suziki, Nissan, enz.