SOL voegt Finse haven van Pietarsaari/Jakobstad toe aan het Zeebrugge route netwerk

  • SOL
  • SOL

Swedish Orient Line versterkt vanaf 12 januari haar route vanuit Zeebrugge met een halte in de Finse papierstad Pietarsaari (Jakobstad). Die komt bij de bestaande wekelijkse dienst langs onder meer Tilbury, Zeebrugge, Lübbeck en Göteborg.

 

Swedish Orient Line (SOL) kondigt aan dat vanaf 12 januari de haven van Pietarsaari (Jakobstad) toegevoegd wordt aan de bestaande route tussen Zeebrugge, Engeland, Duitsland, Zweden en Finland. Het gaat om een wekelijkse bediening met de schepen ‘Thuleland’ en ‘Tundraland’. Deze lijn loopt nu langs Tilbury (VK), Zeebrugge, Lübeck (Duitsland), Göteborg en Husum (Zweden), Kemi en Oulu (Finland).

“Het gaat om een wekelijkse rorodienst”, zegt Ragnar Johansson, managing director van het Zweede SOL. “Hiermee versterken we onze positie ten dienste van de Zweedse en Finse woudproductenindustrie. Sinds 2014 verbinden we Finland met de rest van het Europese continent. Op de schepen is ook plaats voor andere import- en exportstromen.”

SOL is sinds 2014 de vaste transporteur voor papier van StoraEnso uit Göteborg naar Zeebrugge. Naast vervoer, legt het bedrijf sterk de nadruk op logistieke dienstverlening als onderdeel van de supplychain van de klant.